mindfulness-trauma-afbeelding
Wat is een trauma precies?
oktober 18, 2019
gedachte-vs-realiteit
De doodgewaande zoon (Gedachte vs Realiteit)
november 17, 2019
Alles tonen

Wat is EMDR?

EMDR-afbeelding

EMDR betekent letterlijk Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een therapie die bedoeld is om trauma’s te helpen verwerken. De herinnering van de trauma blijft, maar de negatieve lading die aan de situatie is gekoppeld verdwijnt. Het is van belang om trauma’s goed te verwerken om te zorgen dat nieuwe situaties niet onbewust met dezelfde negatieve lading van de oude trauma’s worden verwerkt. 

EMDR wordt vooral gebruikt voor de verwerking van trauma’s, (ongelukken, mishandeling, verwarlozing, faalangsten etc.) maar kan ook effectief worden gebruikt om men sterker in hun schoenen te laten staan. Op die manier kan men dealen met lastige situaties in hun leven en beter bepaalde dingen relativeren.

Sommige mensen hebben de neiging om vermijdingsreacties te ontwikkelen en weg te blijven bij plekken of situaties waarin zij zich niet prettig bij voelen. Bij anderen ontstaan schrikreacties bij het denken over bepaalde situaties.

EMDR is een cognitieve gedragstherapeutisch behandeling. Bij Nnu Mindfulness gebruiken wij een aantal andere technieken die dezelfde effecten hebben als EMDR. Mocht je geïnteresseerd zijn in een therapie, dan kun je contact met ons opnemen.